HABERLER

SU PROJESİ

SU PROJESİ

Okulumuz 3 Mart Beşevler Anaokulunda  çocuklarımız ile birlikte Aralık ayı projesi olarak Su konusunu ele aldık. Projenin 1.Aşaması olarak çember saatinde Su nedir? Su nasıl oluşur? Su kaynakları nelerdir? Sorularından yola çıkarak çemberimizde ki görselleri dikkatle inceledik. "Barajları kim yaptı?"  adlı kitap çocuklarımızın çok dikkatini çekti.

Projenin 2.Aşamasında çocuklarımızla birlikte suyun halleri fen etkinliği ile somut olarak suyun 3 halini inceleyerek, katı - sıvı ve gaz ne demek öğrendik. "Su kristalleri nasıl oluşur? Özelliği nedir? Rengi var mıdır?" sorularına cevap arayarak, ilgili videoları izleyerek, görselleri inceledik.

Projenin 3.Aşamasında dünyamızda ve vücudumuzda olan su oranı hakkında sohbet ettik. Dünyamızda ki suları korumak için neler yapabiliriz? Dünyamızda ne kadar su vardır? Suyun kaldırma kuvveti ne demektir? Arşimet kimdir? Öğrendik. Yüzen ve batan cisimler deneyi ile somut olarak suyun kaldırma kuvvetini görmüş olduk."Bir Yağmur Damlasının Yolculuğu" adlı kitabı okuduk. Şırınga ile su taşıma oyunu oynayarak çok eğlendik. Aralık ayı projesini keyifle sonlandırdık.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.