HABERLER

KUŞLARA ÖZENEREK UÇMANIN HAYALİNİ KURAN İNSANLIĞIN SERÜVENİ

KUŞLARA ÖZENEREK UÇMANIN HAYALİNİ KURAN İNSANLIĞIN SERÜVENİ

Anaokulumuz çocukları ile GUHEM Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezine gezi düzenledik. Gezimizin amacı bilim sever çocuklarımızın uzay, havacılık ve teknoloji konularında bilgi ve deneyim edinmesini sağlamak ve çocuklarımızın genelinde farkındalık oluşturmaktı.

Eğitim ve deneyim odaklı bir bakış açısı ile kurgulanan merkez de çocuklarımız sorgulama, deney, keşif odaklı uygulamalarla bireysel çabayı teşvik edici güncel ve dinamik bir öğrenme gerçekleştirmişlerdir.

Uzaya fırlatma hissi ile tura başlayan çocuklarımız, havanın profesörleri olarak adlandırılan kuş çeşitleri bölümünde gördükleri karşısında çok şaşırdılar. Galata kulesine çıkarak oradan kuşbakışı aşağıyı izlerken bir yandan da hava akımını izledikleri deney ile çok eğlendiler. Hezarfen Ahmet Çelebi nin ilham veren uçuş deneme sürecini 3D ile yaşayan çocuklarımızın heyecanı görülmeye değerdi. Sıcak hava ile yükselen balon, hareket eden zeplin, okyanusta havanın azalması ile batan denizaltı, rüzgarın gücünü hissetmek ve sürüklenme ile yavaşlamayı deneyimlemek çocuklarımız için unutulmaz bir gözlem oldu. Son olarak AIRBUS A320 adlı uçağın anatomisini keşfetmek için uçağın kokpitine girerek, inceleme yaptık.

Uzay aracı şeklinde tasarlanmış asansör ile uzaya çıkmak çocuklarımızı çok eğlendirdi. Güneş sistemini yakından inceleme fırsatı bulduğumuz alanda, Güneşe en yakın ve en uzak gezegen nedir? öğrendik. Marsta hareket eden uzay aracını ve göktaşlarını inceledik.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.