HABERLER

KIZILAY HAFTASI

KIZILAY HAFTASI

29 Ekim ve 4 Kasım tarihlerini kapsayan "Kızılay Haftası" etkinliklerinde unutulmaz anlar yaşandı. Türkçe Dil Etkinliği çember saatinde, görseller ve konuyla ilgili hikaye kitabını okuyarak Türk Kızılay'ını tanıdık. Kuruluş amacı ve yardım ettiği konulara örnekler vererek, Türk Kızılay'ına yönelik farkındalık yaratmayı amaçladık.

Doğal afetlerin neler olduğuna dair çalışma sayfaları ve sanat etkinliklerini tamamladık. Ardından deprem konusunu, çocukların anlayacağı şekilde somut materyallerle ve oyun içerikli işledik. Kartondan yeryüzü hazırladık ve üzerine evler yerleştirdik. Yeraltı taşları yaptığımız ahşap blokları, kartonun altına koyarak, "Yeraltındaki taşların sallanmasıyla hangi doğa olayı meydana gelir?" sorularından yola çıkarak beyin fırtınası yaptık.

Çocuklarımızın, Kızılay ve görevleri hakkında edindiklerini pekiştirmek için okulumuzda drama alanı oluşturduk. Yardımlaşmanın önemini daha iyi kavradıkları bir drama çalışması gerçekleştirdik. Yaralılara ilkyardımın yapıldığı, çadırda hastalara bakıldığı, ihtiyacı olanlara yemek dağıtıldığı bu drama çalışmasında, çocuklarımızla yardımlaşmayı deneyimledik.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.