HABERLER

İNGİLİZCE DERSİNDE BAHAR SEVİNCi

İNGİLİZCE DERSİNDE  BAHAR SEVİNCi

Okulumuz bünyesinde 3 - 6 yaş grubu öğrencilerimizle Paskalya etkinliğinde ilkbaharla ilgili kelimeleri öğrenirken aynı zamanda öğrendiğimiz dilin kültürüne ait çalışmalar da yaptık.

   Yabancı bir dilin öğretilmesi sürecinde dilin iletişim aracı olma boyutunun ötesinde, ait olduğu kültürün özellikleri de ele alınmakta ve öğrenilmektedir.

   Paskalya bayramı 23 Mart - 25 Nisan arasında çeşitli ülkelerde baharın gelmesiyle yumurta boyama; arama etkinlikleriyle kutlanan bir gelenek haline gelmiştir. Biz de okulumuzda her yaş grubundan öğrencilerimizle ilkbahar mevsimiyle ilgili, yeni kavramları öğrenirken yumurta boyama ve yumurta avı gibi etkinliklere yer vererek yeni bir mevsimin gelişini coşkuyla karşıladık.

 

    İNGİLİZCE DERSİNDE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

      Okulumuzda Paskalya Bayramı'nın yanı sıra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da derslerimiz dâhilinde kutladık. Çember saatinde destekleyici materyallerle bayramımızı anlattık. Etkinlik yapıp, şarkılar söyledik.

    Tüm dünyaca bilinen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın farklı ülkelerde de coşkuyla kutlandığından, farklı ülke çocuklarının bizim ülkemize ziyaretlerde bulunduğundan bahsettik. Böylece yabancı dilde kendi kültürümüzü de işledik. Çocuklarımızın kendi kültürlerini yabancı dilde aktarabilmesini sağladık.

       23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Paskalya Bayramı'nın Nisan ayına denk gelmesi ve kutlanması ile çocukları hem kendi kültürlerine, hem de yabancı kültürlere hazırlamış olduk.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.