3 Mart Beşevler Anaokulu öğrencileri, "Ben Kimim?" teması kapsamında kendilerini tanıma, farklılıklarını keşfetme ve özgün özelliklerini fark etme üzerine keyifli bir keşif yolculuğuna çıktı.
Doğadaki canlıların kendilerine özgü özelliklerini inceleyen öğrenciler, farklılıkların bizi birbirimizden ayıran ve değerli kılan yönleri üzerine konuştu. Kendilerine benzeyen bir ağaç, çiçek ya da hayvan seçerek benzer yönlerini düşündüler; ardından yaprak, dal ve tohum gibi doğal materyaller kullanarak kendilerini anlatan özgün portreler oluşturdular.
Aynadaki yansımalarını inceleyen öğrenciler, yüzlerindeki kendilerine özgü ayrıntıları fark ederek öz portrelerini hazırladı. Çember çalışmasında ise adlarını, sevdikleri şeyleri ve güçlü yönlerini arkadaşlarıyla paylaşarak "Ben kimim?" sorusuna kendi cevaplarını oluşturdular.
"Şeffaf Portre" oyunuyla devam eden etkinlikte öğrenciler, kendilerini ve arkadaşlarını farklı yönleriyle tanıma fırsatı bulurken herkesin kendine özgü özellikleri olduğunu bir kez daha keşfetti.