HABERLER

ANAOKULUMUZDA SERAMİK ÇALIŞMALARININ ÖNEMİ

ANAOKULUMUZDA SERAMİK ÇALIŞMALARININ ÖNEMİ

Seramik çocuklar için sadece öğrenecekleri yeni bir sanat dalı olmaktan çok, hayatlarını zenginleştirecek önemli bir deneyimdir ve bu deneyim, eğlenceden ödün vermeden gelişmelerine yardımcı olur.

Çocuklar doğuştan yaratıcı ve meraklıdırlar. Çamuru şekillendirme çocuklar için temel bir derstir, yaptıkları her eylemin dışarıdaki dünyayı etkilediğini anlamalarına yardım eder. Seramik çamurunu çocukları düşünmeye ve yarattıkları şey hakkında plan yapmaya zorlar.
Çamur onlara yaratıcılıklarını özgür bırakma ve kendi elleriyle bir şeyleri değiştirme imkânı verir.


Seramik dersleri çocuklara el ve kol kaslarını kullanma şansı verir ve motor becerilerinin gelişmesini sağlar. Seramik çamurunu şekillendirmeye çalışırken ellerinin ne kadar güçlü bir alet olduğunu keşfederler. Çamurla çalışmak el - göz koordinasyonu gerektirdiğinden ince motor becerilerini de geliştirir. Ebeveynler, motor becerilerinin gelişmesinin, seramik dışındaki alanlarda da ne kadar faydalı olduğunu görebilirler. Örneğin seramik dersinde aldıkları el-göz koordinasyonu becerileri kalem tutma, düzgün yazı yazma becerilerini olumlu yönde etkiler.
 

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.