HABERLER

ORGANİK PAZARIMIZ...

ORGANİK PAZARIMIZ...

''GEL GEL ORGANİK PAZARA GEL''

          2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Ekim ayı itibari ile çocuklarımızla kış hazırlıklarına başladık.

Çocuklarımız her haftanın Çarşamba günü ''Beş Evler Organik Pazar''ına giderek, yapılacak ürünlerin malzemelerini aldılar.

Alınan malzemeler, çocuklarla birlikte çocuk mutfağımızda çeşitli kışlık yiyeceklere dönüştürüldü. Reçeller, turşular ve konserveler, kurutmalar yapıldı. Örneğin; kırmızı köz biber konservesi için çocuklarımız, közlenmiş kırmızıbiberin kabuklarını soyarak kavanozlara doldurdular, çeşitli turşuları da bizzat elleriyle büyük bir keyifle yerleştirdiler. Çilek, üzüm, portakal, ayva vb mevsimlik meyvelerden reçeller, yapım aşamalarına dikkat edilerek yapıldı.

''Gel gel organik pazara gel'' etkinlik öncesi tüm okulumuz çocuklarına, evde meyve ve sebzelerin faydaları ile ilgili araştırma sorumlulukları verilerek okula getirmeleri istendi. Çocuklar ertesi gün, çember zamanında almış oldukları sorumlulukları yerine getirmenin mutluluğu ile arkadaşlarıyla paylaştı. Böylelikle çeşitli meyve ve sebzeler hakkında genel bir bilgi ve faydalarını öğrenmiş oldular.

03.12.2015 Perşembe günü saat 15:30'da hava şartlarının izin vermesiyle, okulumuzun ön sokağında Pazar tezgahları kuruldu ve çocuklarımızla birlikte yapılan konserveler, çeşitli meyveler, sebzeler yerleştirildi. Etkinliğimize anne, babalar, babaanneler-ananeler, dedeler, komşular vb çok sayıda katılım sağlanarak etkinliğimiz çok renkli gerçekleştirildi.

Etkinlikte çocuklarımız,  önlüklerini ve daha önceden hazırladıkları taçları takarak küçük pazarcı oldular. Yaptıkları ürünleri ailelerine sergilemek, çocuklarımıza, keyif, mutluluk ve bir şeyi başarmanın sonucunu görmek ciddi bir kazanım oldu.

Ailelerine ''gel gel pazara gel'' sloganı ile seslendiler. Kendi yaptıkları ürünlerinin satışını yapmaya çalışırken, alış-verişi öğrendiler. Giderler çıkartıldıktan sonra sınıfça alacakları karar sonucu, kalan kardan kendi sınıflarına istediklerini alacaklar. En keyifli tarafı da ilk paralarıyla alacakları şey olması olacaktır.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.