HABERLER

ORGANİK PAZAR ALIŞVERİŞİ

ORGANİK PAZAR  ALIŞVERİŞİ

GELENEKSEL ORGANİK PAZAR ETKİNLİĞİMİZİN HAZIRLIKLARINA BAŞLADIK!

             Her yıl 3 Mart Beşevler Anaokulu olarak gerçekleştirdiğimiz, ''Organik Pazar'' hazırlıklarımıza büyük bir heyecanla bu yılda başladık. Öncelikle tüm öğrencilerimiz ile Organik Pazar etkinliğimizde neler yapabiliriz, konuştuk, tartıştık ve kışa hazırlık olarak yapılacakların planlamasını yaptık. İlk olarak turşu yapmaya karar verdik.  6 yaş hazırlık grubu öğrencilerimiz ile Beşevler pazar alanındaki köylü pazarına, turşu için malzemelerimizi almaya gittik. Pazarcılar öğrencilerimize cevizin faydalarını anlattı. Pazarda alışveriş yapan kişiler öğrencilerimiz ile sohbet etti.

            Bu etkinlik sayesinde çocuklarımız, sağlıklı beslenme, mevsimde yenmesi gereken yiyecekler, taze, bayat, organik, doğal, renkler gibi kavramlar ve kültürler hakkında pek çok fikre sahip olmaktalar. Dil, sosyal, psikomotor aynı zamanda bilinçsel gelişimlerine de farklı bir etkinlikle bir kez daha katkı sağlamış olmaktalar.

            Turşu için lahana, salatalık, havuç, biber ve sarımsak aldık. Turşu yapmak için mutfağımızda malzemeleri kavanozlara doldurduk ve içine diğer malzemelerimizi ekledikten sonra kavanozlarımızı kapattık. Heyecan ve sabırla turşularımızın olacağı günü bekliyoruz.

 

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.