HABERLER

OKULLU OLDUK

OKULLU OLDUK

Okula başlama, çocuğun yaşamındaki önemli dönüm noktalarından biridir. Yeni yaşamsal becerileri içeren okula başlama süreci ve bu sürecin gerektirdiği uyum, çocuğun belli bir düzeyde zihinsel, sosyal ve duygusal olgunluğa erişmiş olmasını gerektirmektedir. Çocuk için okul, alıştığı ve kendini güvende hissettiği aile ortamı dışındaki bir ortama doğru atılan belki de ilk adımdır. Bu nedenle uyulması gereken yeni kuralları, yerine getirilmesi gereken yeni görevleri, yeni arkadaşları ve öğretmeni ile uyum sağlaması gereken birçok farklı özelliği içeren yeni bir sosyal çevre konumundadır. 

3 Mart Beşevler Anaokulu ekibi olarak 2018-2019 eğitim - öğretim yılına 03 Eylül Pazartesi günü heyecan ve coşku ile merhaba dedik. Yeni başlayan öğrencilerimizi oryantasyon sürecinde sıra ile okulumuza davet ettik. Yeni başlayan öğrencilerimizin mevcut öğrenciler ile kaynaşması adına birlikte keyif alacakları etkinliklere yönlendirdik. Uyum sürecinin kısa sürede tamamlanabilmesi için de serbest oyun etkinlikleri ve tanışma oyunlarına, bahçe etkinliklerine sık yer verdik.

Okulumuzda uyguladığımız eğitim ile duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, araştırmacı, meraklı, girişimci, karşılaştığı problemlere çözümler ve alternatifler üretebilen, kendi kendine karar verebilen, kendi haklarına ve başkalarının haklarına saygılı, sahip olduğu potansiyeli en yüksek düzeyde, yeteneklerini de en iyi şekilde kullanabilme, kendi kendini de denetleyebilen bireyler yetiştirebilmeyi amaçlamaktayız. Bu özellikler aynı zamanda çağdaş insanın özelliklerini de oluşturmaktadır.

Velilerimizin güven ve ışıltı dolu bakışları, üzerimize düşen sorumluluğun ve vicdani yükün farkındalığıyla, barış dolu bir dünya için bu yılda okullu olduk.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.