HABERLER

MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZİN OKULUMUZA ZİYARETİ ...

MEZUN ÖĞRENCİLERİMİZİN OKULUMUZA ZİYARETİ ...

Üç yıl süren okul öncesi eğitim-öğretim programımızın son ama çok önemli olan kısmını da gerçekleştirdik. İlkokul dördüncü sınıfa kadar somut dönemde olan çocuklarımıza; başlangıç, gelişme ve bitişi somut bir şekilde ellerine verdik. Okul öncesi eğitime başlamanın evden ilk ayrılma olduğu için zor olduğunu ama burada çok eğlendiklerini, pek çok kazanımlara sahip olduklarını ve öğrendiklerini ama bu zorlu dönemi sağlıklı bir birey olarak tamamlayıp, başardıklarını kendilerine ispat ettiler. Aynı zamanda çok sevdikleri ortama geri döndüklerinde, artık büyük olduklarını ve buraya ait olmadıklarını fark ettiler. Kendilerindeki gelişimi de kendilerini takip eden arkadaşlarına somut olarak gösterdiler.

3 Mart Beşevler Anaokulu olarak gerçekleştirdiğimiz mezun öğrencilerimizin okulumuza ziyareti etkinliği bu yılda coşku dolu gerçekleşti. Kahvaltıdan sonra 1. Sınıf öğretmenleri eşliğinde okulumuza gelen 2015-2016 yılı mezunu öğrencilerimizi okulumuzun giriş kapısında hasretle karşıladık. Sımsıkı sarılmaların ardından bütün çocuklar anaokulu öğretmenleri ile kendi sınıflarına dağıldı.

Sınıflarında daha önceki yıllar da birlikte zaman geçirdiği arkadaşlarını gören misafirlerimiz çok mutlu oldular. Selamlaşmanın ardından, kısa bir süre oyun köşelerinde hasretle keyifli vakit geçirdiler. Ardından çember saati etkinliğimiz başladı. Bu yıl 1. Sınıfa başlayan okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz çember saatinde sırasıyla okula başladıkları ilk gün, neler yaşadıklarını anlattılar. 3 Mart İlköğretim okulunda hangi derslerin olduğu, ne zaman oyun oynadıkları hakkında hazırlık grubu öğrencilerimize bilgi verdiler.

Ardından o gün ki konumuzla ilgili hikâyemizi mezun öğrencilerimizin okumasını sağladık. Sıra ile her biri hikâyeden bir bölüm okudu ve bizi çok gururlandırdılar. Ardından öğretmen ve arkadaşları için serbest resim çalışması yaparak üzerine kendi el yazıları ile söylemek istediklerini belirttiler. Bu başarının çok kitap okumak ile gerçekleştiğini belirtikten sonra misafir öğrencilerimiz hazırlık grubu öğrencilerimiz ile müzik dersine giderek, müzik öğretmenleri Fatih öğretmen ile öğrenmiş oldukları şarkıları tekrar ettiler.

Son olarak bütün misafir öğrencilerimiz okulumuzun çocuk mutfağında toplanarak bir araya geldi. Sürpriz pastamızı keserek, çıkışta gökyüzüne bırakacağımız balonlarımıza dileklerimizi yazdık. Zor olan vedalaşmanın ardından birbirimize iyi dileklerde bulunduk. Okul çıkış kapısında hatıra fotoğrafı çektirip balonlarımızı aynı anda gökyüzüne bıraktık. Bu bizim için harika bir andı. Mezun öğrencilerimizi servise binmelerini sağlayıp onları okullarına uğurladık. Sizi aramızda görmek çok güzeldi. Biz sizi hiç unutmayacağız sizde bizi unutmayın; yarınlarınız aydınlık ve sağlık dolu geçsin, güzel çocuklar...

 

 

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.