HABERLER

HAYVANAT BAHÇESİ GEZİSİ

HAYVANAT BAHÇESİ GEZİSİ

3 Mart Beşevler Anaokulu olarak, bütün yaş grupları ile haftanın teması doğrultusunda, çeşitli hayvanların bulunduğu "Soğanlı Hayvanat Bahçesi" ne gezi düzenledik. Gezi öncesi sınıflarda hayvanları korumak için neler yapmamız gerektiği, hayvanların bizim için önemi ve yararlar ile ilgili etkinlikler yapıldı. Arkadaşlarıyla beraber hayvanat bahçesine gideceği için çok heyecanlı olan çocuklarımız;

Dünyanın farklı yerlerinden gelen hayvanların yaşam alanlarını gözlemleyip, hayvanlar hakkında bilgi edindiler. Gezinin amacı; sosyal iletişim, sorumluluk, kendine güven,grupla hareket edebilme bilincini kazanma,doğa ve çevre güzelliklerini tanımaktı. Gezi esnasında hayvanların türleri, yaşadıkları yerler, beslenmeleri ve fiziksel özellikleri ile ilgili bilgi sahibi oldular. Bunun yanı sıra hayvanat bahçesi tarafından koruma altına alınan, yok olma tehlikesi yaşayan hayvanları görme fırsatı buldular. Daha önceki yıllardan farklı olarak, hayvanat bahçesi ailesine yeni katılan gergedanlar ve kırmızı pandalar çocukların ilgi odağı oldu.

Bu gezi sayesinde çocuklarımız keyifli bir gün geçirmenin yanında, sınıf içerisinde öğrendiği bilgileri dışarıda ki ortamda somut olarak görme fırsatı yakaladılar.

Fotoğraflar

PAYLAŞ
Copyright © 2024 | Tüm Hakları Saklıdır.